Franța| Proteste în masă pentru redeschiderea restaurantelor. „Lăsați-ne să muncim”, strigă manifestanți din toată țara

Franța| Proteste în masă pentru redeschiderea restaurantelor. „Lăsați-ne să muncim”, strigă manifestanți din toată țara

Profesioniștii din „domeniile sacrificate” pentru a combate criza Covid au decis să iasă în stradă, la Paris. Luni, managerii de restaurante, cafenele, braserii, catering, hoteluri și cluburi de noapte din toată Franța au demonstrat la Paris, pentru a cere redeschiderea „de urgență” a unităților lor. Această adunare, inițiată de Uniunea Ospitalității (UMIH), precum și de Grupul Național al Independenților (VNB), a început în jurul orei 13:00 pe Esplanada des Invalides. Furnizorii de servicii, precum și producătorii (fabrici de bere, viticultori, fermieri, firme de catering etc.) au fost, de asemenea, reprezentați.

Pe Esplanade des Invalides, reprezentanții sindicatului au vorbit în fața mulțimii de manifestanți. „Astăzi ne-am adunat și vorbim în numele a 300.000 de companii, care cuprind 2 milioane de locuri de muncă”, a declarat Roland Heguy, președintele sindicatului Horeca. Toți au menționat neînțelegerea lor față de decizia guvernului de a nu redeschide barurile și restaurantele: „Suntem arătați cu degetul ca fiind cei care promovează dezvoltarea focarelor. Dar cum este posibil acest lucru, când suntem închiși de atâtea săptămâni? ” a spus Roland Heguy.

Președintele Umih al localurilor de noapte, Thierry Fontaine, s-a arătat indignat de soarta discotecilor: „275 de zile este numărul de zile care ne separă de veniturile noastre, este numărul de zile care ne separă de viețile noastre”.

Restauratori, hotelieri și manageri de cluburi de noapte demonstrează la Paris: „Vrem vizibilitate”

Faimosul chef Philippe Etchebest, prezent pe esplanadă pentru a cere redeschiderea unităților, spune cu ironie: „Ne-am adunat pentru a spune guvernului ‘lăsați-ne să lucrăm’! Dar cu atenție, nu trebuie să anticipăm repornirea, pentru că am fi acuzați că suntem responsabili pentru al treilea val care se apropie cu pași repezi. Nu vrem să murim de Covid, dar nici nu vrem să murim din cauza consecințelor economice”, a încheiat el în aplauze.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook