Franța| Proteste de amploare împotriva restricțiilor. Proprietarii de restaurante cer „guvernului autist” să îi asculte

Franța| Proteste de amploare împotriva restricțiilor. Proprietarii de restaurante cer „guvernului autist” să îi asculte

Propietarii de restaurante, cafenelele și managerii de cluburi de noapte au manifestat joi, la Marsilia, împotriva menținerii restricțiilor, spunând că refuză să fie tratați ca „bolnavii de ciuma”, raportează AFP.

La apelul sindicatului HoReCa (Umih), 3.500 de persoane (conform informațiilor poliției), 7 – 8.000 (conform organizatorilor), s-au adunat în fața primăriei din Marsilia.

Proprietari de restaurante, proprietari de cluburi de noapte și chiar manageri de săli de sport, demonstranți din tot sudul Franței, au mers pe străzile orașului pentru a solicita redeschiderea „imediată” a companiilor pe care le conduc.

„Libertate, libertate, lăsați-ne să muncim”: în spatele acestui slogan preluat de majoritatea manifestanților, procesiunea s-a îndreptat spre Prefectură, unde demonstrației i s-au alăturat mulți aleși, din toate partidele, inclusiv președintele regiunii sau mai mulți adjuncți ai primăriei din Marsilia.

Restaurantele, dar nu și barurile și cluburile de noapte, vor putea fi redeschise începând cu 20 ianuarie.

„Vrem să redeschidem cu orice preț. Vrem să muncim, să nu fim sub perfuzii”, a insistat Bernard Marty, președintele sindicatului HoReCa.

„Nu vrem să fim priviți ca niște ciumați și să fim variabila de ajustare a guvernului. Vrem ca acest guvern autist să ne asculte”, a spus el.

Aproape 300 de propietari de restaurante și cafenele, îmbrăcați în negru, s-au întâlnit joi după-amiază si în piața principală din Bastia, Corsica, „pentru supraviețuirea locurilor de muncă, împotriva morții companiilor”.

Pe cele două sicrie purtate de manifestanți, pe sunetul unui marș funerar, au fost instalate pahare, farfurii și tacâmuri pentru a simboliza restaurantele, cele mai afectate de criza.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook