Franța| Primarul regiunii Villeneuve-Loubet îndeamnă cetățenii să ocupe restaurantele, pentru a bloca închiderea acestora

Franța| Primarul regiunii Villeneuve-Loubet îndeamnă cetățenii să ocupe restaurantele, pentru a bloca închiderea acestora

Pe Twitter, Lionnel Luca, primar din regiunea Villeneuve-Loubet, a sugerat cetățenilor să meargă și să ocupe restaurantele și barurile „pentru a preveni închiderea”.

Protestele continuă. Restricțiile de sănătate anunțate de guvern miercuri, 23 septembrie, au pus pe jar un mare număr de aleși locali. Aceștia din urmă critică închiderea barurilor după ora 22 în „zonele de alertă sporita” și închiderea totală a restaurantelor și barurilor din „zonele de alertă maximă”, cum se întâmplă în Marsilia sau în Guadelupa. Lionnel Luca, primarul din Villeneuve-Loubet (regiunea Alpes-Maritimes), – localitate clasificată ca „zonă de alertă sporită” – este unul dintre cei mai puternici contestatari. Pe Twitter, el a instigat miercuri seară la „nesupunere civilă și pașnică”.

Orașul se va opune „prin toate mijloacele”

Rămâne la latitudinea cetățenilor să meargă și să sprijine cafenelele și restaurantele, ocupând spațiile si impiedicând închiderea unităților!”, a cerut el, poziționându-se astfel ca primul edil care cere „nesupunerea civilă”. Oamenii sunt obișnuiți cu declarațiile controversate. În 2010, el a atacat femeile care purtau burqa, spunând că „cei care vor să o poarte sunt liberi să ia un zbor direct spre Kabul sau Peshawar”.

Într-o moțiune prezentată de primar și votată în unanimitate de Consiliul municipal, el asigură că orașul său „se va opune prin toate mijloacele de care dispune oricărei măsuri care ar putea încălca libertățile” cafenelelor și restaurantelor.

Aleșii din Marsilia nu merg până la îndemnuri de nesupunere, dar denunță și ei măsurile guvernului. Renaud Muselier, președintele al regiunii Provence-Alpi-Coasta de Azur, a anunțat că va iniția vineri o acțiune împotriva închiderii restaurantelor și barurilor din metropola Marsilia. „Închiderea barurilor și restaurantelor nu este o soluție. Există o lipsă de mijloace, suntem cu toții stresați, suntem cu toții neliniștiți, dar nu vrem ca virusul să omoare oameni și afaceri „, a spus Martine Vassal, președintele al departamentului Bouches-du-Rhône, în timpul manifestației propietarilor de restaurante.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook