Franța| Președintele comisiei Covid-19 de la Academia de Medicină: „Uitați cuvintele «ieșire din izolare»”

Franța| Președintele comisiei Covid-19 de la Academia de Medicină: „Uitați cuvintele «ieșire din izolare»”

„Trebuie să învățăm din lecțiile anterioare… când ieșim din izolare virusul circulă din nou”, avertizează președintele comisiei Covid-19 de la Academia Națională de Medicină din Franța.

Invitat marți la BFMTV, Yves Buisson, epidemiolog și președinte al grupului Covid-19 de la Academia Națională de Medicină a solicitat să nu se reia erorile primei ieșiri din izolare, care a început pe 11 mai.

„Cred că există cuvinte care trebuie uitate, cum ar fi ‘ieșire din izolare’. Nu mai este vorba de nicio iesire, este vorba de adaptarea izolării pentru următoarele luni. Am înțeles și trebuie să învățăm din lecțiile anterioare. Dacă ieșim din izolare în timp de virusul circulă încă, vom avea o revenire epidemică”, transmite el.

„Epidemia va începe din nou”

Potrivit acestuia, a nu reproduce greșelile din luna mai presupune ieșirea parțială din izolare, care ar putea permite ca „viața economică să înceapă din nou”.

„Izolarea trebuie să fie continuată, în așa fel încât să permită o viață normală, ca întreprinderile să funcționeze, ca viața economică să înceapă din nou, dar să nu se deschidă pe scară largă, după modul în care s-a făcut în primăvară, pentru că suntem siguri de rezultat, epidemia va începe din nou”, adaugă el.

 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook