Franța| Nu ai voie să vorbești în transportul public, ai putea răspândi coronavirusul

Franța| Nu ai voie să vorbești în transportul public, ai putea răspândi coronavirusul

Pentru a evita răspândirea Covid-19 în transportul public, Academia de Medicină recomandă populației să tacă în timp ce circulă cu metroul. Ideea este să emiți cât mai puține particule cu încărcătură virală.

Academia Națională de Medicină recomandă populației să evite să vorbească (fie față în față, fie la telefon) în transportul public, chiar dacă poartă mască.

În urma recomandărilor Consiliului Superior al Sănătății Publice (HSCP), ministrul Sănătății a cerut francezilor să nu mai folosească măști de pânză, considerate ineficiente și nici măști industriale, din țesături cu nivel mic de filtrare (incluse în „categoria 2″).

„Lipsa dovezilor” cu privire la ineficiența măștii de pânza

O recomandare care „se încadrează într-un principiu de precauție”, dar pentru care „lipsește dovada științifică”, a răspuns Academia de Medicină. „O astfel de modificare a recomandărilor referitoare la o practică cu care întreaga populație a reușit să se familiarizeze riscă să creeze neînțelegere și să reînvie dubii cu privire la meritele recomandărilor oficiale”, continuă Academia.

O precauție foarte simplă

În ciuda „amenințării” noilor variante, Academia de Medicină recomandă „să nu modificăm gesturile de protectie, deoarece acestea au fost definite și îmbunătățite în ultimele luni”.

Purtați masca în orice moment în spațiile publice „chiar și atunci când distanța fizică devine mai mare de 1 metru”, acoperiți gura și nasul cu masca.

Iar obligația de a purta mască în mijloacele de transport în comun, unde distanțarea fizică nu poate fi respectată, „trebuie să fie însoțită de o precauție foarte simplă: evitați să vorbiți și să telefonați”, susține Academia de Medicină.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook