Franța| Masca va deveni obligatorie pe platourile TV sau în studiourile de radio

Franța| Masca va deveni obligatorie pe platourile TV sau în studiourile de radio

Ministrul Muncii din Franța nu a exclus scenariul platourilor de filmare sau a studiourilor de radio în care prezentatorii și invitații vor purta mască. „Ne aflăm într-un spațiu închis, așa că, fără îndoială, trebuie să purtăm și mască”, a spus ministrul, fără a exclude posibile excepții. „Dacă suntem în aceeași încăpere, dar la distanță mare, dacă ventilația este foarte bună, acest risc este, fără îndoială, minimizat complet”.

„Mă tem că da (că trebuie să purtăm o mască, în studiouri sau platouri de înregistrări, când sunt de față mai multe persoane), este un loc de muncă și exista același risc ca în alte părți. Riscul este chiar mai mare atunci când vorbim sau cântăm pe o scenă”, subliniază secretarul de stat responsabil cu medicina muncii, care se referă și la discuțiile cu organizațiile profesionale.

Speranțe pentru excepții

În prima linie, cu numeroși invitați în studio, canalele de știri trebuie să decidă rapid cum să își adapteze organizarea, dacă este necesar. Dar redactorii care aplica deja normele de distanțare și și-au ajustat condițiile de înregistrare, nu par să creadă în scenariul « mască pe platourile de filmare ».

Companiile de producție încă nu au luat măsuri specifice aplicabile din septembrie. Neoficial, toți așteaptă ca regulile să fie specificate, în speranța unor excepții.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook