Franța: Masca devine obligtorie în spații închise. Bucuria proprietarului unui centru comercial

Franța: Masca devine obligtorie în spații închise. Bucuria proprietarului unui centru comercial

„Invit francezii să poarte mască în spațiile închise”, a declarat ministrul Sănătății, Olivier Véran, la Adunarea Națională, joi. Un decret privind obligația de a purta o mască într-un spațiu închis va fi adoptat luni sau marți.

Michel-Edouard Leclerc, președintele grupului cu același nume, a salutat într-un mod inedit decizia de a face obligatorie purtarea măștilor în locuri publice închise. El deține mai multe centre comerciale în Franța.

„Deci, măștile vor fi obligatorii de luni în centrele comerciale”, a scris el pe Twitter. „Aprob! Este o decizie bună, care va pune capăt unei neclarități artistice”.

El s-a exprimat și pe Facebook, unde a folosit aceeași fotografie cu angajați dezbrăcați care își maschează doar zona intimă și fața, pentru a lăuda decizia autorităților.

Les masques seront donc obligatoires dans les centres commerciaux dès lundi. Jean Castex vient de l'annoncer devant les…

Publicată de Michel-Edouard Leclerc pe Joi, 16 iulie 2020

„Măștile vor fi obligatorii în centrele comerciale începând de luni. Primul ministru tocmai a anunțat. Sunt de acord! Este o decizie bună, care va pune capăt neînțelegerilor.

Un comerciant avea dreptul să refuze accesul în magazinul său clienților care nu purtau mască, deși Consiliul Constituțional le-a dat acest drept? Ar fi trebuit să se acorde prioritate libertății individuale sau siguranței colective? Cum să gestionezi concret un flux de clienți, fără măști? Cum să gestionezi cerințele contradictorii ale consumatorilor, care au pretins măști pentru angajații magazinelor, dar nu și pentru ei înșiși!?

De acum înainte va fi clar, obligatoriu pentru toți: de luni, măștile sunt obligatorii pentru toată lumea!

PS: Mulțumesc Romain Tanné, manager de comunicare al centrului E.Leclerc din Luçon și colegilor săi, care ilustrează cu umor această postare!”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook