Franța interzice testele de virginitate. Medicii sunt condamnați la închisoare dacă eliberează astfel de certificate

Franța interzice testele de virginitate. Medicii sunt condamnați la închisoare dacă eliberează astfel de certificate

Guvernul francez propune pedeapsa cu închisoarea și amenzi mari pentru medicii care eliberează „certificate de virginitate”.

Francezii vor să interzică testele de virginitate pe motiv că reprezintă o practică degradantă și încalcă drepturile femeilor de a dispune de corpul lor. Măsura este menită să combată ceea ce președintele Emmanuel Macron numește „separatism musulman”.

Organizația Națiunilor Unite este, de asemenea, de părere că aceste teste trebuie interzise.

Ministrul de Interne francez a declarat că pedeapsa pentru medicii care emit astfel de certificate este de un an de închisoare și amendă de 15.000 de euro, scrie BBC.

Potrivit France 3 TV, aproximativ 30% dintre medicii francezi spun că au fost solicitați pentru a elibera certificate de virginitate, dar au refuzat.

În Franța, practica este comună pentru familiile musulmane, care procedează în acest mod pentru a dovedi inocența și onoarea nepătată a fetelor.

Organizația Mondială a Sănătății spune că un control de tipul acesta nu dovedește că fata în cauză este virgină sau nu. De altfel, există situații când himenul se rupe fără un contact sexual.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook