Franța| Focar Covid într-un azil de bătrâni în care rezidenții au primit ambele doze de vaccin

Franța| Focar Covid într-un azil de bătrâni în care rezidenții au primit ambele doze de vaccin

Locuitorii azilului de bătrâni din Plouigneau, vestul Franței, au primit a doua doză de vaccin cu o săptămână înainte de descoperirea cazurilor Covid. „La începutul săptămânii au fost depistate două cazuri de Covid în unitatea de îngrijire medicală. Cei doi au fost izolați și toți ceilalți rezidenți ai unității au fost testați. Am aflat miercuri dimineață că alți zece rezidenți sunt pozitivi. Adică 12 cazuri din cei 16 rezidenți ai secției”, spune un reprezentant care precizează că azilul de bătrâni este închis începând de luni și toate familiile au fost informate despre situație”.

A doua doză de vaccin administrată săptămâna trecută

„Din totalul de 70 de locuitori ai tuturor secțiilor, doar unul sau doi s-au opus vaccinării. Au primit prima doză de vaccin pe 20 ianuarie și a doua injecție săptămâna trecută ”, a spus Joëlle Huon. Acest lucru nu a împiedicat transmiterea virusului, în ciuda precauțiilor luate. Drept urmare, joi, va avea loc o testare masivă, pentru cei 70 de rezidenți și 60 de angajați.

Conducerea spune că toate „întâlnirile de familie, prin programare, au fost strict supravegheate și protocoalele aplicate riguros”.

Sursa: Ouest France

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook