Franța| Baruri și restaurante închise în anumite regiuni. Revin restricțiile și ar putea fi declarată starea de urgență

Franța| Baruri și restaurante închise în anumite regiuni. Revin restricțiile și ar putea fi declarată starea de urgență

Metropola Aix-Marseille și insula Guadelupa au fost clasificate drept zone de „alertă maximă”, deoarece au o rată de incidență de peste 250 de cazuri la 100.000 de locuitori, a anunțat ministrul Sănătății din Franța, Olivier Véran, în conferita sa de presă săptămânală dedicată Covid.

„De luni, barurile și restaurantele vor fi complet închise în aceste zone”, a spus ministrul Sănătății. Unitățile publice vor fi, de asemenea, închise, cu excepția cazului unui protocol de sănătate „foarte strict”.

Cel puțin două săptămâni

„Obiectivul este ca aceste măsuri să nu dureze mai mult de două săptămâni”, a spus Olivier Véran. „Toate companiile în cauză vor fi sprijinite financiar”. Dacă aceste zone nu reușesc să oprească reluarea epidemiei, ele vor intra în „stare de urgență”, fără a specifica ce implică aceasta din urmă. Ministrul solicită, de asemenea, ca munca de acasă să fie încurajată.

Metropolele Bordeaux, Lyon, Nisa, Lille, Toulouse, Saint-Etienne, Paris, Rouen, Grenoble și Montpellier în alertă sporită

Metropolele Bordeaux, Lyon, Nisa, Lille, Toulouse, Saint-Etienne, Paris și suburbiile sale apropiate, Rouen, Grenoble și Montpellier intră în alertă accentuată.

Începând de sâmbătă, vor fi luate măsuri în aceste zone: reducerea adunărilor la 1.000 de persoane (în prezent 5000), interzicerea evenimentelor majore (festivaluri locale / studențești), interzicerea adunărilor de peste 10 persoane pe plaje și în parcuri, închiderea barurilor la ora 22:00, toate sălile de petrecere închise.

„Circulația virusului este deosebit de puternică acolo unde există o concentrație mare de persoane”, adaugă Olivier Véran.

Au fost create noi praguri de alertă, în funcție de rata de incidență, rata de incidență la vârstnici și ponderea pacienților cu Covid-19 în unitățile de terapie intensivă.

– În zonele de alertă: rata incidenței este de peste 50.

– Zonele de alertă sporită: virusul circulă foarte puternic, inclusiv în rândul persoanelor în vârstă, cu impact asupra sistemelor de sănătate.

– În zona de alertă maximă: consecințele asupra sistemului de sănătate sunt grave.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook