Franța aprobă utilizarea vaccinului AstraZeneca și pentru grupa de vârstă 65-75 de ani

Franța aprobă utilizarea vaccinului AstraZeneca și pentru grupa de vârstă 65-75 de ani

Ministrul Sănătății din Franța, Olivier Véran, a anunțat autorizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani. „Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) consideră acum că toate vaccinurile din Franța, inclusiv AstraZeneca, sunt extrem de eficiente împotriva formelor severe de Covid. Orice francez în vârstă de 50 de ani și peste, cu comorbidități, poate fi vaccinat cu vaccinul AstraZeneca”, spune Olivier Véran. HAS își va actualiza marți recomandarea cu privire la utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

Anunțul vine după ce un studiu al Universității din Edinburgh, publicat săptămâna trecută, tinde să confirme eficacitatea vaccinului AstraZeneca, chiar și la cei cu vârsta peste 80 de ani. Mai multe autorități sanitare au refuzat să recomande vaccinul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, invocând o lipsă de date privind eficacitatea pentru aceată categoria de vârstă. De asemenea, au fost raportate reacții adverse.

Doar 270.000 de doze ale acestui vaccin au fost administrate până sâmbătă, 27 februarie, din cele 1,6 milioane primite de Franța, conform Ministerului Sănătății.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook