Franța a plasat o comandă pentru pilula anti-Covid produsă de Merck. Antiviralul va fi livrat în aproximativ o lună

Franța a plasat o comandă pentru pilula anti-Covid produsă de Merck. Antiviralul va fi livrat în aproximativ o lună

Franța a comandat 50.000 de doze ale pilulei anti-Covid 19 dezvoltată de laboratorul american Merck, anunță ministrul Sănătății, Olivier Véran. Comanda a fost plasată după ce autoritățile sanitare europene au emis un comunicat prin care au anunțat că examinează tratamentul într-o manieră accelerată. Medicamentul va fi livrat „în Franța din ultimele zile ale lunii noiembrie sau în primele zile ale lunii decembrie, de îndată ce pilulele părăsesc liniile de producție”, detaliază ministrul.

La începutul lunii octombrie, laboratorul Merck a raportat rezultate încurajatoare pentru antiviralul pe care îl produce. Potrivit laboratorului american, care a efectuat teste pe aproape 800 de pacienți, molnupiravir reduce la jumătate riscul de spitalizare, atunci când este administrat pacienților care tocmai au fost testați pozitiv pentru Covid-19.

În ceea ce privește costul tratamentului, va fi destul de ridicat. Olivier Véran nu a precizat valoarea comenzii, dar, de exemplu, Statele Unite au comandat 1,7 milioane de doze pentru 1,2 miliarde de dolari anul acesta, sau aproximativ 700 de dolari pentru fiecare schemă de tratament destinată unui pacient.

Sursa: FranceTV Info

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook