Franța| 9 decese survenite în urma administrării vaccinului anti-Covid. „Nu există date care să indice că sunt legate de vaccinare”

Franța| 9 decese survenite în urma administrării vaccinului anti-Covid. „Nu există date care să indice că sunt legate de vaccinare”

Franța raportează 9 decese survenite în urma administrării vaccinului Pfizer/BioNTech, fără a fi stabilită o legătură certă cu serul, potrivit declarațiilor Agenției pentru Medicamente (ANSM) – toți cei în cauză erau în vârstă, bolnavi și sub tratament intens.

„Având în vedere datele disponibile până în prezent, nu există nimic care să indice că aceste decese sunt legate de vaccinare”, declară Agenția pentru Medicamente din Franta în actualizarea săptămânală privind monitorizarea vaccinului.

Cele 9 decese se referă la „persoane în vârstă, care locuiesc în case de îngrijire pentru bătrâni sau în reședințe pentru bătrâni, care prezentau toate boli cronice și se aflau sub tratament intens”.

Au fost reperate „31 de cazuri de efecte adverse grave” care au fost identificate după administrarea vaccinului Pfizer/BioNTech, primul care a fost disponibil în Franța (campania a început pe 27 decembrie). „4 persoane au dezvoltat episoade de tahicardie” (accelerarea bătăilor inimii).

„A fost lansată o alertă cu privire la riscul tahicardiei. O investigație este în curs de desfășurare”, specifică ANSM.

În total, au fost identificate 135 de cazuri de efecte adverse. „Majoritatea corespund unor efecte adverse așteptate sau fără gravitate”, în special „febră, dureri de cap și greață”, continuă ANSM.

În plus, nu am observat în această etapă „niciun caz care să dezvolte efecte adverse după vaccinarea cu serul Moderna”, al doilea vaccin autorizat în Franța, ale cărui prime livrări au avut loc pe 11 ianuarie.

Potrivit celor mai recente cifre ale Ministerului Sănătății, publicate joi seară, peste 823.000 de persoane au primit până acum un vaccin împotriva Covid-19, în Franța.

Sursa: L’Express

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook