Franța| 47 de rezidenți ai unui azil sunt pozitivi pentru Covid-19, la trei săptămâni de la administrarea primei doze a vaccinului anti-Covid

Franța| 47 de rezidenți ai unui azil sunt pozitivi pentru Covid-19, la trei săptămâni de la administrarea primei doze a vaccinului anti-Covid

47 din cei 78 de rezidenți ai unui azil de bătrâni din estul Franței au fost testați pozitiv pentru Covid-19, deși toți au fost vaccinați la mijlocul lunii ianuarie.

Caroline Guillotin, directorul unității: „Duminică, 31 ianuarie, 7 persoane aveau febră, așa că au fost testate, iar verdictul a fost pozitiv. Suntem astăzi la 47 de persoane. Sperăm că imunizarea, care a fost efectuată la mijlocul lunii ianuarie, îi protejează pe rezidenții noștri de forme severe ale bolii, ceea ce pare să fie cazul momentan. Însă eu rămân precaută. Dintre cei 47 de rezidenți infectați în prezent, foarte puțini au forme grave, iar majoritatea au simptome ușoare, care dispar în câteva zile”.

Vaccinul nu previne infectarea. Nu există dovezi care să arate că vaccinul împiedică contaminarea sau transmiterea bolii. Singura certitudine este că vaccinul Pfizer/BioNtech protejează împotriva formelor grave de Covid-19. Consecință directă: risc mai mic de spitalizare sau de a ajunge la terapie intensivă și, prin urmare, mortalitate mai mică. La o săptămână după prima doză,  eficiență este de 50%, iar la câteva zile după a doua doză eficacitatea depășește 90%.

Prin urmare, te poți îmbolnăvi după vaccinare, dar dezvolți forme mai ușoare. Asta pare să se întâmple în acest azil din Franța. Poate că ar fi existat mai multe decese sau forme mai severe dacă rezidenții nu ar fi primit o primă doză. Pacienții bolnavi vor trebui să mai aștepte înainte de a primi a doua doză.

Sursa: RTL

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook