Franța| 22 de școli închise de la începutul anului școlar. Părinții sunt revoltați: „Este dreptul la educație al copiilor noștri”

Franța| 22 de școli închise de la începutul anului școlar. Părinții sunt revoltați: „Este dreptul la educație al copiilor noștri”

Criza coronavirusului perturbă începutul anului școlar în Franța, cu aproximativ 20 de școli închise din cauza cazurilor depistate. Spre supărarea părinților, care se tem de revenirea unei situații similare izolării.

Lionel și Capucine sunt îngrijorați și supărați. La scurt după începerea anului școlar, unitatea de învățământ în care studiază copiii lor, care au 6 si 10 ani, a trebuit să-și închidă porțile după ce un profesor a fost testat pozitiv.

O decizie de neînțeles pentru acești părinți: „Vedem cum copiii noștri au pierdut lecții din cauza izolării. Tocmai a reînceput școala, sunt doar cinci săptămâni de cursuri, dar deja vor fi două săptămâni de pauză din cauza acestei decizii”, spune Lionel. „Nu ne putem lăsa copiii șase luni fără școală. Este dreptul la educație al copiilor noștri, este fundamental”, susține Capucine.

„Vom sprijini cât mai bine acești copii”

De la începutul anului școlar, de marți, 22 de școli au fost închise din cauza unor cazuri de Covid-19, dintr-un total de 60000 de scoli din Franța.

Ministerul asigură că totul este calculat astfel încât continuitatea pedagogică să fie asigurată prin lecții online: „În aceste săptămâni, îi vom sprijini cât mai bine pe acești copii. „Nu sunt 14 zile lucrătoare, sunt 14 zile consecutive, inclusiv weekendurile. În orice caz, echipele didactice sunt mobilizate”, spun autoritățile.

Sursa: BFM TV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook