Francezii sunt gata să se întoarcă la restaurant. „Mă gândesc doar la asta!”

Francezii sunt gata să se întoarcă la restaurant. „Mă gândesc doar la asta!”

84% dintre francezi intenționează să viziteze din nou cafenele, baruri și restaurante, potrivit unui sondaj Serig realizat de OpinionWay pe 27 mai. Unii chiar intenționează să meargă mai des de acum încolo.

Pentru mulți, „adevărata iesire din izolare” va fi atunci când se vor redeschide restaurantele. E un simbol, în țara gastronomiei, reprezintă speranța de a reveni la normalitate… Pentru profesioniștii care simt că trăiesc un coșmar de mai mult de două luni, redeschiderea este foarte așteptată. Dar ce cred francezii?

După două luni de izolare, francezii sunt nerăbdători să meargă la terasă. 84% doresc să frecventeze cafenele, baruri și restaurante în această vară, potrivit unui studiu Opinion Way pentru Serig privind comportamentul consumatorilor în urma ieșirii din izolare.

Dacă vigilența va rămâne cuvântul de ordine pentru 28% dintre francezi, care intenționează să își limiteze iesirile mergând „mai rar” la cafenele, baruri și restaurante, 13% dintre respondenți intenționează, dimpotrivă, să-și facă timp să meargă acolo mai des decât înainte iar 48% intenționează să meargă acolo „la fel ca înainte”, dezvăluie acest sondaj Serig Informatique realizat pe un eșantion de 1.077 de persoane.

75% dintre francezi sunt nostalgici

Aproape o treime dintre persoanele care vor frecventa aceste locuri (58%) vor face acest lucru pentru a sprijini financiar barurile, cafenelele și restaurantele, într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic pentru toți. Un francez din trei a participat deja la o campanie de strângere de fonduri pentru o cafenea, un bar sau un restaurant sau ar dori să facă acest lucru în săptămânile următoare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook