Francezii nu sunt de acord cu închiderea totală a barurilor și restaurantelor

Francezii nu sunt de acord cu închiderea totală a barurilor și restaurantelor

Potrivit unui sondaj Elabe efectuat pentru BFMTV în 24 și 25 septembrie, 45% dintre cei chestionați consideră că guvernul nu ia suficiente măsuri de precauție în fața epidemiei Covid-19. 30% consideră că executivul face „exact ceea ce este nevoie” și 24% cred că autoritățile fac prea mult.

În timp ce majoritatea cetățenilor sunt încă îngrijorați de răspândirea coronavirusului (69%), aproape două treimi nu au încredere în autorități pentru a combate eficient epidemia (65%). Acesta este cel mai scăzut nivel de încredere înregistrat de la începutul crizei de sănătate.

Opoziție puternică față de închiderea barurilor și restaurantelor

Măsura care primește cel mai mic sprijin se referă la închiderea completă a barurilor și restaurantelor din metropola Aix-Marseille și din Guadelupa: 53% dintre persoanele chestionate se opun. Este pentru prima dată de la începutul crizei de sănătate când măsurile restrictive nu au câștigat sprijinul majorității francezilor. 71% dintre cei chestionați consideră că aceste măsuri locale nu au fost discutate și luate împreună cu oficialii aleși și cu autoritățile locale în cauză.

Pe de altă parte, majoritatea francezilor (70%) ar dori să aibă mai multe măsuri în transportul public, în timp ce în școli și companii, părerile sunt împărțite (50% și 49%).

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook