Francezii își redeschid afacerile pe 1 decembrie, indiferent de hotărârea oficială. „Nu suntem oi”

Francezii își redeschid afacerile pe 1 decembrie, indiferent de hotărârea oficială. „Nu suntem oi”

„Am decis să îmi deschid restaurantul, ca și alți comercianți, pe 1 decembrie.” Cédric Manzoni, propietarul unui hotel-restaurant din Franța, a decis să organizeze o revoltă împotriva guvernului și a izolării. El a lansat grupul Mouvement_commerçants05 pe Facebook, pentru a-și arăta nemulțumirea legată de închiderea magazinelor și restaurantelor. Este „o pagină dedicată coalizării, să ne întâlnim și să spunem nu!”.

Acest prim videoclip a devenit rapid viral pe rețele de socializare. La cincisprezece minute de la publicare, strângea deja 300 de comentarii. „Împreună suntem mai puternici și nu uitați, nu suntem oi!”.

De atunci, mișcarea a continuat să crească în jurul paginii de Facebook și acum are mai mult de 1000 de membri.

„Am făcut întotdeauna ceea ce mi s-a spus, am acordat atât de multă atenție clienților noștri… dar acum nu mai pot suporta”.

Pe 1 decembrie, dacă nu vor fi inițiate negocieri cu guvernul, ușile anumitor comercianți si propietari de restaurante se vor deschide: „Merită, oricum, nu suntem auziți, așa că trebuie să facem ceva”.

Restaurantele, bistrourile, braseriile, barurile și cafenelele ar trebui să rămână închise până pe 15 ianuarie, sau chiar 1 februarie 2021, anunță Point, potrivit uneia dintre sursele sale apropiate dosarului.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook