Francezi revoltați| „Nu suportăm dictatura câtorva incompetenți. Cetățenii nu sunt respectați”

Francezi revoltați| „Nu suportăm dictatura câtorva incompetenți. Cetățenii nu sunt respectați”

În Franta, numărul contaminărilor continuă să crească. Președintele consiliului științific, Jean-François Delfraissy, a avertizat miercuri că guvernul „va fi obligat” să ia „decizii dificile în decurs de opt până la zece zile” împotriva epidemiei. Guvernul va anunța vineri deciziile „ care vor fi aplicate în următoarele săptămâni”, potrivit lui Emmanuel Macron.

Avocatul Charles Consigny critică această gestionare a crizei de către guvern și a spus joi pentru Radio RMC/BFMTV că executivul, în acest fel, induce îndoieli și frică în populație.

„Sunt insuportabili, fac să planeze o sabie a lui Damocles peste capetele oamenilor”

„Mi se pare insuportabil modul în care guvernul și Consiliul Științific își permit să plaseze o sabie a lui Damocles peste capetele oamenilor spunând: <<Aveți grijă, vom lua decizii dificile>>, fără a ne spune ce decizii, fără a consulta populația. Ei ar putea cel puțin să ceară părerea deputaților. Suntem o democrație, din câte îmi amintesc. Avem o Constituție, avem drepturi. Nu vrem să suportăm dictatura câtorva incompetenți.”.

„Există panică și lipsă de respect față de populație”

„Nu am încredere în guvern pentru a face față acestei epidemii. Au arătat de la început că sunt copleșiți. Mai bine recunosc asta decât să creeze protocoale care sunt de obicei complet obscure, fără sens și fără bază științifică. Există panică și lipsă de respect față de populație. Cetățenii nu sunt respectați de acești conducători aroganți.”.

Ar trebui să re-izolam grupurile de risc?: „O soluție facilă”

„Trebuie să ne gândim mai întâi la toți acești vârstnici care se află în cămine de bătrâni și care au fost tratați doar puțin mai bine decât animalele, prin izolarea în camerele lor și interzicerea tuturor vizitelor. Este o soluție facilă, o soluție crudă și absurdă. Pentru că, dacă respecti toate regulile de prevenție, poți vizita o persoană în vârstă fără să riști să o contaminezi, mai degrabă decât să o lași să moară singură în camera ei.”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook