Focar provocat de noua tulpină britanică într-o școală din București. 9 din 10 persoane testate sunt pozitive

Focar provocat de noua tulpină britanică într-o școală din București. 9 din 10 persoane testate sunt pozitive

Ministerul Sănătății anunță că „9 din 10 persoane testate – contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR”.

Pacientul 0 lucrează într-o școală din Capitală. În respectiva unitate au fost depistate inițial patru cazuri: unul confirmat pe 14 ianuarie și alte trei pe 18 ianuarie. După alte patru zile, 10 persoane au fost testate la Matei Balș – cele patru deja confirmate pozitiv și alte șase, contacți direcți ai acestora. 9 din 10 au dat rezultate pozitive.

Secvențierea genomului va confirma dacă toți sunt infectați cu noua tulpină britanică. Niciunul dintre cei testați pozitiv nu a călătorit recent în străinătate.

Școala a fost închisă, iar pe 25 ianuarie se va realiza o dezinfecție generală. Cei testați pozitiv și contacții direcți au fost carantinați.

„Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, spune Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook