Fauci spune că „Omicron face ravagii prin lume”. Varianta provoacă doar 3% din cazurile Covid din SUA

Fauci spune că „Omicron face ravagii prin lume”. Varianta provoacă doar 3% din cazurile Covid din SUA

Dr. Anthony Fauci, principalul imunolog al SUA, spune că varianta Omicron a SARS-Cov-2 „face ravagii în întreaga lume” și ar putea lua locul variantei Delta, care este foarte transmisibilă ca tulpină dominantă. Omicron a fost detectată în 89 de țări, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), iar cazurile Covid-19 care implică Omicron se dublează la fiecare 1,5 până la 3 zile în locurile cu transmitere comunitară.

„Singurul lucru care este foarte clar – și nu există nicio îndoială în acest sens – este capacitatea extraordinară de răspândire”, spune Fauci într-un interviu cu Chuck Todd la Meet the Press Sunday. „Doar că face furori prin lume”.

Varianta Delta reprezintă mai mult de 96% din cazurile de coronavirus, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Dar Omicron câștigă rapid teren, deși reprezintă doar 3% din totalul cazurilor din SUA. Fauci spune că, în anumite regiuni ale țării, varianta Omicron se găsește în aproximativ 50% din cazurile secvențiate.

„Când ai un timp de dublare atât de scurt, destul de curând acea varianta va deveni dominantă”, spune el. „Nu aș fi surprins dacă Omicron ar înlocui Delta.”

Sursa: USA Today

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook