Farmacist american anti-vaccinist, condamnat la 3 ani de închisoare pentru că a deteriorat intenționat sute de doze ale vaccinului Moderna

Farmacist american anti-vaccinist, condamnat la 3 ani de închisoare pentru că a deteriorat intenționat sute de doze ale vaccinului Moderna

Un farmacist american anti-vaccinist a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a recunoscut că a deteriorat cu bună știință sute de doze de vaccin împotriva coronavirusului, potrivit Departamentului de Justiție.

Steven Brandenburg, în vârstă de 46 de ani, a „scos în mod deliberat” flacoane de vaccin Moderna din frigiderul în care erau păstrate, la spitalul în care lucra în Wisconsin (nord). Farmacistului i s-a cerut să plătească despăgubiri de 83.800 de dolari (68.800 de euro) spitalului.

Un total de 57 de persoane au primit doze de vaccin deteriorat, potrivit declarației. „Încercarea deliberată de a strica dozele de vaccin în timpul unei urgențe naționale de sănătate este o infracțiune gravă”, spune Brian Boynton, procuror general adjunct al diviziei de afaceri civile a Ministerului. Steven Brandenburg, care a recunoscut că este conspiraționist, consideră că vaccinul anti-Covid este periculos pentru oameni și le poate face rău și le poate modifica ADN-ul.

Peste 124 de milioane de doze de vaccin Moderna au fost administrate până acum în Statele Unite.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook