Fără mască şi fără distanțare la interior. Americanii vaccinați nu mai au restricții

Fără mască şi fără distanțare la interior. Americanii vaccinați nu mai au restricții

Americanii vaccinați împotriva Covid-19 nu mai trebuie să poarte măști în interior, au declarat joi oficiali din domeniul sănătății, anunțând că își vor actualiza recomandările.

„Oricine este complet vaccinat poate participa la activități în interior și în aer liber, mici sau mari, fără a purta o mască şi fără a respecta distanțarea fizică”, a declarat Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), principală agenție federală de sănătate publică. CDC recomandă totuși ca persoanele vaccinate să poarte în continuare mască în mijloacele de transport (avioane, autobuze, trenuri), precum și în aeroporturi sau gări.

În prezent, aproximativ 35% din populația americană, sau mai mult de 117 milioane de persoane, au fost vaccinați complet. „Cu toții am așteptat mult timp acest moment în care am putea regăsi o aparentă normalitate”, a spus Rochelle Walensky.

Decizia a fost luată în urma studiilor care au arătat că vaccinurile sunt eficiente și împotriva infectărilor asimptomatice și a variantelor, a explicat ea.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook