Fanii lui Prince au lansat o petiție pentru înlocuirea statuii lui Christopher Columbus cu cea a muzicianului

Fanii lui Prince au lansat o petiție pentru înlocuirea statuii lui Christopher Columbus cu cea a muzicianului

Navigatorul din Genova „a ucis, violat și înrobit negrii și nativii din America”, potrivit detractorilor săi, care îl preferă pe cel care a cântat Purple Rain.

Lansată încă din 2017, petiția propune înlocuirea statuii lui Christopher Columbus ridicată la Saint Paul, în apropiere de Minneapolis, cu o statuie care-l reprezintă pe artistul Prince, originar din Minnesota și, mai ales, reprezentant al comunității.

Solicitarea a strâns peste 10 000 de semnături, cele mai multe dintre ele venind după moartea lui George Floyd. Semnatarii vor ca monumentul, care a fost doborât de protestatari în urmă cu douăzeci de zile, să fie înlocuit cu una dintre figurile emblematice ale muzicii și un simbol american al unei întregi generații.

Născut pe 7 iunie 1958 în Minneapolis, Minnesota, artistul a fost foarte atașat de locul în care a trăit o mare parte a vieții sale. Prince a fost sursă de inspirație, simbol al deschiderii față de ceilalți dar și implicat în dezvoltarea orașului. Un artist pe care localnicii vor să-l evidențieze: „Mai degrabă decât să glorificăm pe cineva care a vrut să extermine popoarele negre și indigene, ar trebui să onorăm membrii comunității noastre al căror leadership îl considerăm sursă de inspiratie”.

Prince are chiar și o melodie în care evocă soarta negrilor uciși de poliție. Refrenul din „Baltimore” amintește că Black Lives Matter nu este o cauză nouă: „ If there ain’t no justice, then there ain’t no peace” („Dacă nu există dreptate, atunci nu există pace”).

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook