Fanii filmelor horror sunt mai bine pregătiți pentru pandemia Covid-19, spun psihologii

Fanii filmelor horror sunt mai bine pregătiți pentru pandemia Covid-19, spun psihologii

Ești îngrozit de epidemia de Covid-19? Îți este frică să ieși din casă? Îți este teamă că te vei îmbolnăvi? Nu toată lumea are aceleași stări.

O echipă de psihologi a vrut să afle dacă unii se descurcă mai bine cu emoțiile în timpul pandemiei și a descoperit că o categorie de oameni a ieșit în evidență: iubitorii filmelor de groază.

Fanii acestui tip de filme par a fi mai puțin anxioși din punct de vedere psihologic, spune New Scientist. Studiul publicat online săptămâna trecută sugerează ca acest public e mai bine bine pregătit, reusind să rămână pozitiv pe durata pandemiei.

Nici măcar nu mi-e frică

Coltan Scrivner, psiholog al Universității din Chicago, care a participat la această cercetare, explică faptul că fanii filmelor de groaza au avut mai puține stări mentale negative în aceasta perioada, „ceea ce poate sugera că filmele horror i-au ajutat să-și controleze mai bine emoțiile.”.

Margee Kerr, cercetător la Universitatea din Pittsburgh, care nu a fost implicată în studiu, așteaptă ca cercetările să fie revizuite peer to peer, dar spune că este curioasă să afle motivul care stă la baza faptului ca fanii filmelor palpitante sunt mai optimiști. „Este o problemă în a afla dacă filmele de groază permit o reglare mai bună a emoțiilor sau dacă amatorii acestui tip de filme își controlează în mod natural trăirile”, spune ea.

Fără îndoială, însă, nu este suficient să facem un maraton de filme de groază pentru a ieși mai sănătosi și mai capabili să înfruntam frica pe care epidemia o lasă în urma ei. „Există atât de mulți alți factori”, concluzionează Coltan Scrivner.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook