Familia lui George Floyd dă în judecată orașul Minneapolis

Familia lui George Floyd dă în judecată orașul Minneapolis
Ben Crump, avocatul familiei Floyd

Să punem orașul Minneapolis în fața demonilor săi. Familia lui George Floyd a depus miercuri o plângere civilă împotriva municipalității din Minnesota și a patru ofițeri de poliție pentru implicarea în moartea afro-americanului. El a devenit simbolul violenței polițienești, dar și al luptei împotriva rasismului la nivel mondial.

„Nu a fost doar genunchiul lui Derek Chauvin pe gâtul lui George Floyd timp de 8 minute și 46 de secunde, ci genunchiul întregului departament de poliție Minneapolis […] care l-a ucis” a declarat în instanță Ben Crump, avocatul principal al familiei.

Familia trebuie să fie ferită de nevoi financiare „pentru eternitate”

Ben Crump nu a dezvăluit suma solicitată municipalității, explicând că dorește să se asigure că familia este la adapost de nevoi „pentru eternitate”. „Dacă voi credeți că viața oamenilor de culoare contează, atunci trebuie să înțelegeți că ne vom asigura că există valori pentru ei”, a declarat Chris Stewart, avocatul asociat.

Moartea lui George Floyd, care nu prezenta niciun pericol pentru ofițeri, este un „moment esențial” pentru a aborda problema brutalității poliției împotriva minorității de culoare din Statele Unite, a spus Ben Crump.

El a citat un studiu american din American Journal of Public Health din 2018, care a constatat că probabilitatea ca un bărbat de culoare să fie ucis de poliție este de aproximativ trei ori mai mare decât în cazul unui bărbat alb. Comunitatea de culoare reprezintă 13% din populația Statelor Unite.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook