Experiența din Chile arată că o rată mare de vaccinare nu exclude o carantină dură, spune directorul medical al Angliei

Experiența din Chile arată că o rată mare de vaccinare nu exclude o carantină dură, spune directorul medical al Angliei
Foto: Reguli stricte în Chile, în ciuda succesului campaniei de vaccinare. Sursa: ZUMA Wire

Experiența din Chile arată că derularea rapidă a campaniei de vaccinare anti-Covid nu este neapărat suficientă pentru a evita restricțiile, a declarat luni directorul medical al Angliei, Chris Whitty. El consideră că este necesară o abordare treptată și prudentă pentru relaxarea măsurilor. 31,5 milioane de britanici au primit deja o primă doză a serului, determinându-i pe unii membri ai partidului premierului Boris Johnson să-l îndemne să pună capăt izolării cât mai repede.

Dar Chile, care are și una dintre cele mai rapide rate de vaccinare din lume, și-a închis granițele și a înăsprit carantina, care era deja severă.

Chris Whitty spune că experiența Chile contrastează cu cea din Israel și nu este clar dacă diferențele sunt făcute de momentul de debut al campaniilor de imunizare, vaccinurilor utilizate, interacțiunilor cu noile variantele sau altor factori.

„Nu știm încă… trebuie să învățăm de la aceste țări care sunt cu mult înaintea noastră sau la același nivel cu noi în ceea ce privește vaccinarea, iar cele două state menționate sunt cele mai importante”.

„Este motivul pentru care vrem să abordăm situația într-un mod progresiv, deoarece nu putem presupune că, doar pentru că vaccinam mulți oameni, problema dispare. Cred că Chile este un bun exemplu pentru asta”.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook