Epidemiologul Martin Blachier: „Circulația virală este la un nivel foarte mic. Nu este cazul să fim alarmiști”

Epidemiologul Martin Blachier: „Circulația virală este la un nivel foarte mic. Nu este cazul să fim alarmiști”

În ciuda creșterii numărului de noi cazuri de contaminare, „avem un nivel de circulație virală care nu are nicio legătură cu martie-aprilie”, a declarat Martin Blachier. În opinia lui, „situația va fi sub control la începutul anului școlar”.

„Nu cred că în acest moment trebuie să fim alarmiști. Situația va fi aproape în întregime controlată la începutul anului școlar”, a declarat pentru Franceinfo Martin Blachier, epidemiolog și specialist în sănătate publică. „Avem un nivel de circulație virală care nu are nicio legătură cu cel din martie-aprilie. Astăzi detectăm aproximativ 5.000 de cazuri pe zi, în realitate ar exista aproximativ 20.000. La apogeul epidemiei, am fost la niveluri care erau uneori de 400.000 pe zi „, a spus el.

Găsirea unui echilibru „cu o viață care este acceptabilă”

Chiar dacă „circulația virală este extrem de mică față de cea pe care am avut-o în martie-aprilie”, „încă mai are tendința de creștere”. În opinia lui Martin Blachier, „purtarea măștii, care a fost generalizată în interior, va opri această mică tendință de creștere”. El consideră că „trebuie să încercăm să găsim un echilibru cu un mod de viață care este acceptabil”. De exemplu, „faptul că profesorul își scoate din când în când masca, dacă se află la doi metri față de elevi, nu reprezintă niciun pericol, nici individual, nici colectiv”.

Sursa: FranceInfo

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook