Emmanuel Macron va participa la un concert-pilot organizat la Paris. Va fi un „simbol al revenirii zilelor fericite”

Emmanuel Macron va participa la un concert-pilot organizat la Paris. Va fi un „simbol al revenirii zilelor fericite”

Concertul test așteptat pe 29 mai la Paris, ar trebui să aibă loc în prezența lui Emmanuel Macron, care dorește să transmită un mesaj. Președintele Franței vrea să participe la concertul-pilot al grupului Indochine, care va avea loc la AccorHotels Arena din Paris. Astfel, intenționează să transforme evenimentul într-un simbol al revenirii „zilelor fericite”, promise în mai 2020. Până atunci, pregătește o relaxare a restricțiilor – se vrea a fi una progresivă și, parțial, teritorializată: redeschiderea teraselor și a unor „anumite locuri de cultură” se va produce la mijlocul lunii mai, iar restul activităților vor intra într-un „program de redeschidere treptată”. Rezultatele unui concert de test care a avut loc la Barcelona sunt încurajatoare pentru lumea muzicii.

Potrivit organizatorilor, nu a existat „niciun semn” de contaminare după evenimentul care a reunit 5.000 de persoane la sfârșitul lunii martie, ​​unde publicul a purtat mască, dar a putut dansa fără a fi nevoie de distanțare. „Vrem să o facem, să ajutăm întreaga profesie, să demonstrăm că participarea la un concert nu este riscantă, a explicat recent liderul formației Indochine, Nicola Sirkis, pentru AFP. „Suntem gata, așteptăm semnalul autorităților”.

În Franța, un al doilea experiment urmează să fie efectuat la Le Dôme de Marseille, sub egida Inserm (Institutul Național de Cercetare în Sănătate și Medicină) și SMA (Sindicatul muzicii actuale). Grupul IAM s-a oferit voluntar. „Cu măști, ecartamente adaptate, un concert nu este mai contaminant decât metroul, trenul, avionul; am luat TGV-ul la Paris, a fost un„ live ”de oameni foarte stresați”, spune Akhenaton, liderul formaței rap.

Sursa: Le Journal du Dimanche

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook