Elveția vrea să renunțe la dozele de vaccin AstraZeneca pe care le-a comandat. Autorizația de utilizare nu a fost încă acordată

Elveția vrea să renunțe la dozele de vaccin AstraZeneca pe care le-a comandat. Autorizația de utilizare nu a fost încă acordată

Guvernul federal elvețian vrea să vândă sau să renunțe la stocul de vaccin AstraZeneca contractat, dacă aprobarea din partea autorităților medicale continuă să întârzie sau, în cele din urmă, este respinsă. Revizuirea este în curs încă din octombrie, deoarece autoritatea competentă, Swissmedic, a solicitat date clinice suplimentare care provin dintr-un studiu realizat în Statele Unite.

Nora Kronig, care se ocupă de achiziționarea vaccinurilor, a declarat pentru NZZ am Sonntag că situația este în prezent incertă, motiv pentru care serul AstraZeneca nu este inclus în planul de livrare. Ea a adăugat că anularea contractului de vânzare nu este o opțiune în acest moment, dar comanda va fi reanalizată dacă vaccinul nu va primi aprobare.

Potrivit lui Kronig, Elveția nu depinde de dozele AstraZeneca și guvernul nu exclude varianta de a le redirecționa către alte țări, dacă este necesar. Un purtător de cuvânt al AstraZeneca a declarat că producătorul poate livra doze în Elveția, de îndată ce Swissmedic aprobă vaccinul.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook