Elveția: Nouă din zece restaurante redeschise înregistrează pierderi

Elveția: Nouă din zece restaurante redeschise înregistrează pierderi

87% dintre restaurante și hoteluri s-au redeschis, dar mai puțin de 13% fac profit, potrivit unui sondaj publicat în SonntagsBlick. Președintele Gastrosuisse solicită relaxarea rapidă a normelor sanitare.

Fără o relaxare suplimentară a măsurilor de siguranță, o dramă se va produce în domeniul gastronomic. 87% dintre restaurante raportează pierderi, potrivit unui sondaj efectuat pe 3000 de companii, după prima săptămână de redeschidere în Elvetia și publicat de SonntagsBlick.

Dacă 87% dintre restaurantele chestionate s-au redeschis, 4% declară că nu doresc să primească clienți decât după ridicarea totală a măsurilor de protecție luate de Consiliul Federal și 9% preconizează redeschiderea în mai sau iunie.

Nouă din zece restaurante declară pierderi, mai exact 87,3%. În prima săptămână după redeschidere, cifra de afaceri nu a depășit 40,6% din suma înregistrată înainte de închidere. Sondajul indică faptul că rezultatele sunt mai puțin îngrijorătoare în mediul rural decât în ​​orașe.

Aproape 40% din cifra de afaceri anterioară

Casimir Platzer, președintele Gastrosuisse, a declarat într-un interviu că 15-20% din unități nu vor putea supraviețui. El cere „relaxarea rapidă” a măsurilor de protecție din restaurante și acuză în special distanța impusă între mese, de 4 metri: „Înțelegem aceste direcții, dar în practică este imposibil să obții un profit cu aceste măsuri”, recunoaște el.

Sondajul relevă, de asemenea, că numărul locurilor este redus cu una până la două treimi în comparație cu perioada anterioară pandemiei. 40% dintre restaurante nu doresc să redeschidă în iunie, dacă aceste condiții rămân neschimbate.

Casimir Platzer spune că sondajul demonstrează că restaurantele „doreau să se deschidă. Ei au vrut să arate că scopul lor nu este de a face profit, ci de a demonstra responsabilitatea socială față de angajați și clienți. ”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook