Elon Musk atacă WhatsApp-ul lui Zuckerberg și recomandă o altă aplicație de mesagerie. „Utilizați Signal”

Elon Musk atacă WhatsApp-ul lui Zuckerberg și recomandă o altă aplicație de mesagerie. „Utilizați Signal”

Șeful Tesla, care a devenit recent cel mai bogat om din lume, încurajează utilizatorii de internet să folosească Signal, o aplicație criptată de mesagerie, mai sigură decât WhatsApp.

Facebook intenționează să monetizeze WhatsApp și să partajeze datele utilizatorilor între cele două platforme? Nu contează, competiția este gata să preia utilizatorii care doresc să se abată de la monopolul lui Mark Zuckerberg.

Printre acești utilizatori se numără Edward Snowden sau Elon Musk, care a publicat un simplu tweet: „Use Signal”.

Tweet-ul, apreciat de peste 320.000 de persoane, a făcut ca valoarea Signal să crească exponențial. Aplicația este condusă de o organizație non-profit, Signal Foundation, deci nu este tranzacționată public.

Fără să vrea, Elon Musk a mărit prețul acțiunilor Signal Advance de la 60 de cenți la 7,19 dolari, în doar două zile. Capitalizată la 55 de milioane de dolari, Signal Advance are acum o valoare de piață de peste 660 de milioane de dolari.

Signal se află în fruntea clasamentului celor mai descărcate aplicații, în multe țări. Organizația a reacționat pe Twitter, reamintind respectul pentru confidențialitatea utilizatorilor săi.

„Înțelegem că oamenii vor să investească în creșterea record a lui Signal, dar nu este vorba despre noi. Singura noastră investiție se concentrează pe confidențialitatea ta”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook