Eficiența vaccinului rusesc anti-Covid este confirmată de experți independenți. 91,6% pentru Sputnik V

Eficiența vaccinului rusesc anti-Covid este confirmată de experți independenți. 91,6% pentru Sputnik V

Se confirmă eficiența primului vaccin anti-Covid dezvoltat pe plan mondial. Cu toate că rușii au fost priviți cu scepticism pentru lansarea pripită a serului și pentru lipsa de transparență a datelor, se dovedește că serul Sputnik V are o rată de eficacitate de 91,6%.

Rezultatele au fost publicate în revista medicală The Lancet și validate de experți independenți. Constatările preliminare se bazează pe analiza datelor studiului la care au participat 20.000 de voluntari, dintre care trei sferturi au primit vaccinul. Restul au primit un placebo.

„Dezvoltarea vaccinului Sputnik V a fost criticată pentru grabă, pentru faptul că a sărit anumiți pași și pentru lipsa de transparență. Dar rezultatele raportate aici sunt clare și principiul științific al acestei vaccinări a fost demonstrat”, au spus doi specialiști britanici, profesorii Ian Jones și Polly Roy, într-un comentariu atașat studiului Lancet.

Nu au fost raportate reacții adverse grave asociate cu vaccinarea, iar cele mai multe efecte secundare raportate au fost ușoare – simptome asemănătoare gripei, durere la locul injectării și oboseală.

Cele două doze se administrează la interval de 21 de zile.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook