După Strasbourg, și instanța din Lyon revocă decretul care impune purtarea măștii pe stradă

După Strasbourg, și instanța din Lyon revocă decretul care impune purtarea măștii pe stradă

O victorie pentru adversarii purtării măștii în aer liber. Prefectului departamentului Rhône i se ordonă revizuirea decretului care face obligatorie purtarea unei măști pe străzile din Lyon și Villeurbanne, după o decizie a instanței administrative.

Dacă prefectura nu va luat măsuri înainte de marți, 8 septembrie, măsura va fi suspendată definitiv, scrie judecătorul în ordinul său publicat vinerea aceasta după apelul inițiat de o asociație din Lyon.

Miercuri, o altă decizie similară a fost pronunțată de o altă instanță din Bas-Rhin. Și acolo, prefectului i s-a cerut să rescrie decretul prin care purtarea măștii era obligatorie în orice circumstanță pe străzile din Strasbourg.

Locuri și ore de precizat

În detaliu, instanța îi solicită prefectului să excludă din obligația de a purta o mască locuri „care nu sunt caracterizate de o densitate mare a populației sau de circumstanțe locale susceptibile de a favoriza răspândirea” coronavirusului.

Prefecturii i se ordonă, de asemenea, să revizuiască orele la care se aplică această măsură. „Perioadele orare în care nu există un risc special de răspândire a acestui virus” nu ar mai trebui să facă obiectul acestei obligații, scrie instanța.

Reacția prefecturii

Pe Twitter, prefectura din Rhône a indicat că a luat act de decizie. „Judecătorul a confirmat fondul stabilirii obligației de a purta o mască pentru a garanta securitatea sănătății concetățenilor noștri”, observă totuși prefectul, care se angajează să-și modifice decretul.

El insistă, de asemenea, că purtarea unei măști „rămâne în vigoare” în așteptarea unui nou decret.

Purtarea unei măști a devenit obligatorie de marți, 1 septembrie, pe toate străzile din Lyon și Villeurbanne pentru a face față revenirii epidemiei de coronavirus.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook