După o pauză de un an, Greta Thunberg merge din nou la școală

După o pauză de un an, Greta Thunberg merge din nou la școală

La un an de la discursul ținut de Greta Thunberg la New York, în care spunea că ar fi trebuit să meargă la școală în acel moment, uite că s-a întors.

După ce a făcut o pauză de un an de la educație pentru a încerca să forțeze liderii mondiali să ia măsuri asupra schimbărilor climatice, Greta a revenit la școală. Aceasta a postat o fotografie pe Instagram, adăugând că e foarte încântată de revenirea sa: „E atât de bine să revin în sfârșit la școală!”.

Ce a făcut în tot acest timp?

La începutul lunii septembrie 2019, Greta a ținut un discurs la Summit-ul Națiunilor Unite pentru Acțiunea Climatică.

La sfârșitul lunii septembrie 2019 a avut loc greva climatică globală. În Canada, Greta a condus un miting ca parte a grevei climatice globale de la Montreal.

Sute de mii de oameni s-au alăturat marșurilor în Canada și aproape o sută de evenimente au avut loc în orașe din întreaga lume.

În ianuarie 2020, ea s-a alăturat celor mai puternici lideri economici de pe planetă la Forumul Economic Mondial din Elveția.

În martie a participat la o altă întâlnire, unde a criticat planul UE de combatere a schimbărilor climatice.

Și nici măcar pandemia globală nu ar putea opri protestele Gretei. În martie, aceasta a anunțat planurile pentru o „grevă digitală”.

La sfârșitul anului 2019, revista de știință The New Scientist a declarat că anul 2019 a fost anul în care populația „s-a trezit în sfârșit”, în mare parte datorită muncii Gretei și a grupului de protest Rebellion Extinction.

Politicieni importanți, precum Michael Gove și Ed Miliband au lăudat impactul creat de aceasta, cunoscut drept „Efectul Greta”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook