După banana de 120.000 de dolari, la New York apare o expoziție de legume și fructe

După banana de 120.000 de dolari, la New York apare o expoziție de legume și fructe

După ce în luna decembrie o banană a fost transformată în lucrare de artă și expusă la Târgul Art Basel din Miami, acum la Muzeul Whitney din New York a fost deschisă o expoziție de fructe și legume, informează NY Post.

La debutul expoziției cu lucrarea artistului Darren Bader catalogată drept „fructe, legume; salată de fructe și legume”, prima reacție a vizitatorilor a fost să chicotească. Legumele și fructele sunt așezate pe mai multe piedestale de lemn, un știulete de porumb într-o parte a sălii, un avocado încrețit în cealaltă parte.

Printre acestea se regăsesc legume și fructe în diferite stadii de coacere și perfecțiune, câteva banane cu pete maronii, două rânduri de roșii cherry, un bulb de mărar cu „volănașe” și un castravete de seră.

Aria de legume și fructe expuse variază, iar curatorul muzeului Whitney Christie Mitchell a spus că acest lucru îți oferă un mix de legume și fructe obișnuite dar și exotice.

Unul dintre manipulatorii operelor muzeului de artă cumpără produsele de la Piața Chelsea. La fiecare două zile, toate produsele sunt înlocuite, iar precedesorii, legumele și fructele, sunt transformate în salată.

Angajații muzeului spală, taie și amestecă fructele și legumele luni, miercuri, vineri seara și duminică după-amiaza, iar munca lor se reflectă în timp real pe un perete al galeriei. Mostre gratuite sunt distribuite oricui dorește să le deguste.

Mesajul din spatele expoziției de legume și fructe

Artistul nu a dorit să ofere explicații asupra sensului lucrării sale, însă curatorul Christie Mitchell s-a aventurat să facă ceva precizări: „E haioasă și serioasă în același timp. Este vorba despre context și aprecierea unui produs pentru ceea ce reprezintă și este un lucru frumos”.

Please eat the art: fruits, vegetables; fruit and vegetable salad opens today! Featuring an untitled work by Darren…

Publicată de Whitney Museum of American Art pe Miercuri, 15 ianuarie 2020

Impresiile din ziua deschiderii expoziției au fost bune.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook