Doi adepți ai Pământului plat au încălcat carantina și au plecat spre „capătul lumii”. Au fost găsiți epuizați și însetați

Doi adepți ai Pământului plat au încălcat carantina și au plecat spre „capătul lumii”. Au fost găsiți epuizați și însetați

Un cuplu din Veneția a plecat într-o călătorie cu peripeții, cu destinația Lampedusa, considerată finis terrae.

Un bărbat și o femeie, de vârstă mijlocie, au plecat în căutarea sfârșitului lumii, încălcând toate restricțiile. Aventura lor s-a transformat într-o comedie.

Povestea a fost făcută publică astăzi, de publicația Stampa.

Salvatore Zichichi, medic al departamentului de sănătate maritimă al Ministerului Sănătății, se ocupă de obicei cu migranții, însă de data aceasta a trebuit să se ocupe de acest cuplu convins că pământul este plat.

„Cei doi au plecat din regiunea Veneto în timp ce insula Lampedusa era blocată, încălcând toate restricțiile. La Termini Imerese și-au vândut mașina și au cumpărat o barcă”, spune medicul la trei luni după eveniment.

Pentru ei, Lampedusa era finis terrae, iar pentru a ajunge la destinație era nevoie de o circumnavigație a Siciliei și era o călătorie dificilă pe barca pe care navigau.

„Lucrul amuzant este că se orientau cu busola, un instrument care funcționează pe baza magnetismului terestru, un principiu pe care ei, ca adepți ai mișcării terrapiattista, ar fi trebuit să-l respingă”, continuă Zichichi.

Ei bine, barca lor nu a putut duce prea mult, iar cei doi exploratori au fost nevoiți să acosteze pe insula Ustica, Palermo, fiind epuizați și însetați.

Au fost duși în carantină, însă, determinați de planul lor, au încercat în repetate rânduri să scape. „Au încercat să se întoarcă pe mare, dar au fost din nou salvați pentru că erau în pericol din cauza valurilor. După alte câteva zile, au fugit din nou și au nimerit în casa unui mitoman care le-a spus că are Covid-19. Din fericire, nu era adevărat”, a spus Zichichi.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook