Din 2024, filmele de Oscar trebuie să respecte standarde rasiale, etnice, sexuale și de gen

Din 2024, filmele de Oscar trebuie să respecte standarde rasiale, etnice, sexuale și de gen
de George Mihalcea

Președintele Academiei Americane de Film, David Rubin, și directorul executiv, Dawn Hudson, au anunțat că, din 2024, filmele care vor fi înscrise în cursa pentru Oscarul acordat celui mai bun film trebuie să respecte cel puțin două din patru standarde de incluziune și diversitate. Standardele necesare pentru ca un film să fie eleigibil pentru Oscar privesc subiectul și povestea scenariului, echipa de producție a filmului și echipa de marketing a acestuia.

De exemplu, standardul A, referitor la temele filmelor, are 3 subpuncte din care cel puțin unul trebuie îndeplinit:

1.Actorul principal sau cei secundari trebuie să aparțină unui grup rasial sau etnic subreprezentat (Astiatic, Hispanic, African American, Nativ American etc.);

2.Cel puțin 30 la sută din rolurile secundare sau episodice trebuie jucate de persoane din cel puțin două categorii sociale subreprezentate (femei, minorități rasiale sau etnice, LGBTQ+, persoane cu dizabilități fizice);

3.Povestea principală a filmului trebuie să aibă legătură cu un grup social subreprezentat: (femei, minorități rasiale sau etnice, LGBTQ+, persoane cu dizabilități fizice).

Standardul B impune condiții similare pentru echipa de producție a filmului care trebuie să includă un procent minim din categoriile sociale de mai sus. Standardul C se referă la incluziunea celor care fac internship pe platourile de filmare iar Standardul D cere aceleași procente de incluziune și diversitate pentru cei care fac parte din echipa de promovare a unui film.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook