DIGITALIADA – platforma de învățare și testare online

DIGITALIADA – platforma de învățare și testare online

Te-ai gândit și tu, dacă nu cumva ești părinte, profesor sau chiar elev și ai trăit direct consecințele izolării, la ce se întâmplă cu procesul de educație, o data închise unitățile de învățământ?

Odată cu suspendarea cursurilor școlare din cauza epidemiei de COVID, elevii și profesorii din România au fost puși în situația de a găsi mijloace alternative de continuare a procesului de educație.

Cei mai vulnerabili dintre aceștia au nevoie de sprijin pentru ca diferențele între urban/rural și între clase sociale să nu crească și mai mult pe fondul epidemiei.

Orange România, Fundația Orange și Savați Copiii facilitează conectivitatea și accesul la tehnologie și resurse digitale pentru 30.000 de copii aflați în comunități defavorizate, fie că sunt din mediul rural, fie din mediul urban.

2000 de copii vor primi resurse tehnologice oferite de către Salvați Copiii.

În total, 30.000 de copii și profesori beneficiază de internet gratuit timp de 2 luni și access la platforma de învățare și testare online DIGITALIADA care este permanent gratuită pentru toți utilizatorii.

Mai multe detalii despre program, afli de la doamna Ioana Cristea, reprezentantul Fundației Orange și de la domnul Ciprian Ittu, profesor în cadrul proiectului Digitaliada. Găsești interviurile complete în secțiunea Smart People, aici.

Initiațiva face parte din proiectul Pentru Mâine, platformă care reunește demersurile de responsabilitate socială ale Orange și a cărei viziune este că tehnologia ne ajută să construim un viitor mai bun pentru oameni, societate și planetă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook