Didier Raoult a avut dreptate! Rate foarte mici ale mortalității în țările care au autorizat hidroxiclorochina

Didier Raoult a avut dreptate! Rate foarte mici ale mortalității în țările care au autorizat hidroxiclorochina

Adversarii profesorului Didier Raoult l-au criticat pentru că a constituit prin tragere la sorți un grup de control al pacienților care nu au fost tratați. Într-o situație de urgență care poate pune viața în pericol netratarea subiecților ar fi fost neetică și inacceptabilă. De asemenea, neproductivă, deoarece a trebuit să se găsească un răspuns terapeutic rapid ceea ce randomizarea, care impune protocoale pe termen lung, interzice.

În plus, după cum subliniază profesorul Dominique Baudon, inspectorul general al Serviciului de Sănătate al Armatei (specializat în epidemiologie și sănătate publică tropicală), nu a fost necesar un grup de control: diverse studii, în special chinezești, au stabilit că încărcarea virala Sars-CoV-2 durează, în medie, de la 15 la 20 de zile, uneori puțin mai mult. Această durată rămâne referința.

Prin urmare, a fost logic să considerăm rezultatul acestor încercări ca grup de control cu ​​care să se compare. Observând că, prin tratamentul cu hidroxiclorochinina-azitromicină (HCQ + AZ), portajul (încărcarea) a fost de numai 5 până la 10 zile, demonstrația unei eficacități evidente a asocierii a fost făcută de către institutul din Marsilia pe un număr mic de pacienți mai întâi (24 de subiecți), apoi la scară largă (3.342). Susținerea utilizării unui tratament ieftin, a cărui producție nu aduce nimic industriei farmaceutice, cu o inofensivitate confirmată timp de câteva decenii este o dovadă a dezinteresului promotorilor săi.

Singura motivație a lui Didier Raoult și a numeroșilor medici care au ajuns la aceleași concluzii ca și el, a fost și rămâne să „trateze din timp, rapid și cu costuri reduse”. Ceea ce perturba toate planurile de dezvoltare ale producătorilor care doresc să ofere produse scumpe. S-a dezlănțuit o succesiune de studii îndoielnice (fără grupuri martor) și acuzații cu privire la pericolele pe care le presupune folosirea hidroxiclorochina. Acestea au dus până la interzicerea HCQ în Franța: de la vânzare fără rețetă înainte de Covid-19, s-a ajuns la statutul de cvasi-otravă, a cărei folosire este strict reglementată. O mișcare centralizată care a compromis grav libertatea de a prescrie pentru medicii francezi.

Didier Raoult nu a spus niciodată că HCQ a fost un produs-minune, doar o soluție utilă în faza incipientă, în lipsă de ceva mai bun

Sunt publicate în mod regulat un număr mare de studii cărora presa le oferă o mică acoperire. Acestea confirmă că HCQ are proprietăți preventive și curative. Iată trei dintre studiile recente care nu au fost sponsorizate nici de OMS, nici de Fundația Gates și aliații lor.

1.Cel condus de dr. Takahisa Mikami de la celebra Școala de Medicină Mount Sinai din New York. Echipa sa a analizat 6.493 de pacienți cu Covid-19. HCQ a redus mortalitatea pacienților internați (3.708) sau tratați în ambulatoriu (2.785) cu 47%!

2.Cel al Sistemului de sănătate Henry Ford, efectuat pe 2.541 de persoane infectate, internate în cele șase unități ale acestui grup independent: pacienții au primit HCQ, AZT sau ambele, în doze standard (foarte departe de dozele toxice din studiile OMS).

Rezultat: HCQ sau combinația HCQ + AZ au redus mortalitatea cu 66% și, respectiv, 71%.

3.Studiul portughez efectuat pe 26.815 de pacienți infectați și 333.489 de pacienți neinfectați, ceea ce a arătat că în aceste două grupuri, subiecții care iau HCQ pentru o boală autoimună cronică (lupus, artrita reumatoidă) au fost de două ori mai protejati împotriva virusului decât celelalte.

Didier Raoult nu a spus niciodată că HCQ este un produs-minune, doar o soluție utilă în primele faze, în lipsă de ceva mai bun. Ratele mortalității în țările în care HCQ a fost utilizată pe scară largă sunt cele mai mici din lume (între 0,4% și 3%). În schimb, sunt mari în țările în care HCQ a fost interzisă, cu un record pentru Franța (18%)!

Prin urmare, atunci când profesorul Christophe Perronne susține că HCQ ar fi putut tinut numărul deceselor în control, nu greșește! Între timp, remdesivir, cu efecte secundare frecvente și uneori puternice (insuficiență renală), al cărui impact asupra mortalității este incert, a obținut o autorizare de piață de la Food and Drug Administration (FDA) pentru pacienții aflați în terapie intensivă. La fel se întâmplă și în cazul Agenției Europene pentru Medicamente. Tratamentul pentru cinci zile va costa 2.300 USD!

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook