De mâine, călătorești în Grecia fără a fi obligat să respecți carantina de 7 zile. Ai nevoie de un test PCR negativ sau dovada vaccinării

De mâine, călătorești în Grecia fără a fi obligat să respecți carantina de 7 zile. Ai nevoie de un test PCR negativ sau dovada vaccinării

Grecia accelerează ritmul de redeschidere a sezonului turistic. De luni, 19 aprilie, carantina de 7 zile, în vigoare până acum, va fi ridicată, dar numai pentru cetățenii anumitor țări – statele din Uniunea Europeană, Statele Unite sau Emiratele Arabe Unite. Nici cetățenii din Serbia și Marea Britanie, țări care au vaccinat o mare parte din populația lor, nu intră în carantină. Totuși, intrarea pe teritoriul grec va fi condiționată de un test PCR negativ realizat cu mai puțin de 72 de ore înainte. Aeroporturile din Salonic, Heraklion, Chania, Rodos, Kos, Mykonos, Santorini și Corfu își redeschid pistele, pe lângă cele din Atena. Turiștii israelieni vaccinați nu sunt supuși acestor obligații, în urma unui acord bilateral.

Țara înființează un „program pilot” care „privește vizitatorii din țările europene sau din alte țări care au fie un certificat de vaccinare, fie teste de screening PCR”, a subliniat purtătorul de cuvânt al guvernului, Aristotelia Peloni, fără a oferi mai multe detalii.

Ea a specificat că turiștii vor fi însă obligați să respecte măsurile în vigoare în Grecia, cum ar fi restricțiile de deplasare între departamente.

În carantină de pe 7 noiembrie, țara începe să relaxeze treptat restricțiile. Cu două săptămâni în urmă, afacerile neesențiale s-au redeschis și luni a venit rândul liceelor. Grecia (cu aproape 11 milioane de locuitori) a înregistrat o creștere a cazurilor zilnice de coronavirus (între 2.000 și 4.000) în ultimele săptămâni, în timp ce numărul deceselor a crescut la peste 70 de persoane. Autoritățile continuă să mobilizeze populația pentru vaccinare. Serul Vaxzevria (ex-AstraZeneca) este încă autorizat. Un sfert din populație a primit deja cel puțin o doză, inclusiv locuitorii a 60 de insule, foarte populare printre turiști.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook