De ce ultimele kg sunt cel mai greu de dat jos, potrivit științei

De ce ultimele kg sunt cel mai greu de dat jos, potrivit științei
de Ioana Voicu

Tii dieta și mai ai 2-3 kg de dat jos? 

Ai răbdare, ultimele kilograme dispar cel mai greu potrivit stiintei. De ce ? 

Corpul nostru este foarte SMART. La concluzia asta am ajuns acum câțiva ani și am înțeles că el nu vrea să mă enerveze, ci să mă ajute.

Daca te înfometezi, organismul intră în “defensivă” și își încetinește procesul de ardere a grasimilor, tocmai pentru a face față “lipsei hranei”. Acesta este un proces natural care dateaza încă de la începuturile omenirii, când hrana se obținea greu și organismul găsea metode de supraviețuire. Astfel, arderile sunt mai lente, motiv pentru care ultimele trei kilograme nu se mai duc la fel de ușor ca primele zece.

Dacă ții o dietă fără să faci pic de miscare, metabolismul tău încetinește și arde din ce în ce mai puțin. Cea mai frecventă greșeală atunci când sesizezi că nu mai slăbești este să mănânci din ce în ce mai putin. Nu faci altceva decât să blochezi și mai mult metabolismul, îl forțezi să consume mai puține calorii. 

Ceea ce este greu de controlat, este boala secolului – stresul. Probabil ai fost și ești stresat , cu toata perioada asta ciudată din ultimele luni, din cauza pandemiei de Covid-19. Stresul îngrasă, te face să mănânci mai mult, fără să ai nevoie de acele calorii, pe fond emoțional. Când hormonul stresului (cortizolul) o ia razna, dulciurile și în general mâncarea de tip fast-food, par să fie singura consolare.

Aș putea să vorbesc o zi întreagă despre asta, dar pe scurt: hidratează-te, dormi 7-8 ore pe noapte (lipsa somnului este compensată prin mâncare), scapă de stres, respectă orele de masă, fă sport și nu te înfometa. Totul va fi bine și mai slimless ! 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook