De ce își îngroapă elvețienii lenjeria intimă. Experimentul atipic la care au participat peste 2.000 de persoane

De ce își îngroapă elvețienii lenjeria intimă. Experimentul atipic la care au participat peste 2.000 de persoane

La ce crezi că mai folosesc elvețienii lenjeria intimă? La fertilizarea solului. Un experiment neconvenional printre familiile elvețiene – În mai multe regiuni din ţară au îngropat peste 2.000 de articole de lenjerie intimă pe câmpuri şi pajişti. „Vrem să verificăm calitatea solului. Vrem să vedem câte animale trăiesc într-o zonă şi dacă solul este sănătos”, spune Naemi Wittwer, participantă la experiment.

Cercetătorii Universității din Zurich şi ai Institutului Elveţian pentru Ştiinţa Sustenabilităţii confirmă că lenjeria intimă este un indicator excelent pentru măsurarea calităţii solului, pentru că microorganismele şi ciupercile consumă bumbac.

„Bumbacul a fost descompus aproape în întregime. Singurele părţi rămase intacte sunt cele din material sintetic. Acest lucru înseamnă că solul este foarte sănătos aici. Perechea asta, în schimb, a fost îngropată timp de două luni, și are încă mult bumbac. Deci, solul nu e de o calitate prea bună”, explică cercetătorul Franz Bender, care tocmai a degropat o pereche de boxeri din care nu au mai rămas decât elasticul şi cusăturile.

Cercetătorii au trimis tuturor participanţilor perechi identice de lenjerie de bumbac organic – ceea ce face ca rezultatele să fie comparate mult mai uşor.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook