De ce este indicat să vizionezi video-uri cu animale haioase. Cum îți influențează starea de sănătate

De ce este indicat să vizionezi video-uri cu animale haioase. Cum îți influențează starea de sănătate

Ritmul cardiac și tensiunea arterială au scăzut în cazul tuturor celor care au urmărit 30 de minute de imagini și videoclipuri cu animale drăguțe.

O metodă bună de relaxare. Videoclipurile cu animale drăguțe reduc stresul și anxietatea, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Leeds, Marea Britanie, realizat în parteneriat cu Consiliul de Stat pentru Turism din Australia de Vest.

În decembrie 2019, 19 persoane au fost invitate să urmărească timp de 30 de minute un montaj de imagini și videoclipuri cu animale, unul mai adorabil decât altul: pisoi, cățeluși, gorile-bebeluși și, de asemenea, quokkas – micii marsupiali care trăiesc în Australia definiți drept „cele mai fericite animale din lume” pentru zâmbetul pe care îl poartă.

Dintre acești 19 voluntari, 15 erau studenți care trebuiau să susțină un examen la 90 de minute după experiență și, prin urmare, erau deosebit de emoționați. Ceilalți 4 erau angajați care lucrau în sectorul de tutorat și se simțeau stresați de munca lor.

În timpul sesiunii, ritmul cardiac și tensiunea arterială au scăzut în cazul tuturor indivizilor spre un nivel considerat sănătos și indicat”, a spus Andrea Utley, profesor asociat la Universitatea din Leeds, care a participat la studiu. Pentru toți participanții, ritmul cardiac a scăzut după vizionarea videoclipului de 30 de minute, cu aproape 7%. Scăderea a atins între 15 și 18% pentru tensiunea arterială.

În ce privește anxietatea, măsurată cu ajutorul unui chestionar psihologic, a scăzut, în medie, cu 35%. A fost chiar redusă cu 50% în unele cazuri. „Cu rezultate atât de puternice, vom implementa această metodă de relaxare în alte departamente (ale universității), astfel încât mai mulți studenți să se poată relaxa înainte de examene”, spune Andrea Utley.

Sursa: CNews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook