Danemerca| Protest violent împotriva restricțiilor Covid. „Ne-am săturat”

Danemerca| Protest violent împotriva restricțiilor Covid. „Ne-am săturat”

Câteva sute de manifestanți s-au adunat sâmbătă seara în capitala daneză strigând „Libertate pentru Danemarca, ne-am săturat!”. Ei militează împotriva măsurilor anti-coronavirus. Numit „Men in Black Danemark”, grupul, foarte activ pe Facebook, organizează demonstrații de mai bine de o lună împotriva „constrângerii” și „dictaturii” anti-Covid.

În ciuda tonului radical al manifestanților îmbrăcați în negru, cea mai mare parte a paradei a avut loc în liniște. Tensiunile au apărut în timpul dispersării demonstrației, când polițiștii au fost atacați cu sticle. „Am făcut cinci arestări în legătură cu demonstrația și dezordinea care a urmat”, a declarat poliția din Copenhaga pe Twitter. Aceste cinci persoane au fost eliberate duminică, dar sunt urmărite penal.

Manechin ars

Poliția investighează, de asemenea, incendierea unui manechin care îl reprezenta pe premierul Mette Frederiksen, lucru extrem de neobișnuit în cadrul unui prostest din Danemarca. Suspendat de un lampadar, manechinul purta mesajul: „Trebuie să fie omorâtă”, potrivit videoclipurilor apărute în presa locală. Incidentul a fost puternic condamnat de clasa politică daneză, inclusiv de opoziție.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook