Danemarca reintroduce certificatul verde după două luni de pauză, din cauza numărului mare de cazuri Covid

Danemarca reintroduce certificatul verde după două luni de pauză, din cauza numărului mare de cazuri Covid
Premierul danez Mette Frederiksen. Foto: AP 

După aproape două luni fără restricții, Danemarca reintroduce permisul de sănătate din cauza creșterii puternice a numărului de cazuri Covid-19, anunță prim-ministrul Mette Frederiksen. „Comisia pentru Epidemii a recomandat guvernului să clasifice Covid-19 drept ‘o boală care amenință societatea’ și să reimpună permisul de sănătate. Guvernul va urma această recomandare”, spune ea.

Explozie de cazuri

La sfârșitul săptămânii trecute, autoritățile sanitare au avertizat asupra riscului de supraaglomerare a spitalelor din cauza „Covid-19, gripei și a altor boli infecțioase”.

Luni, pentru a cincea zi consecutiv, au fost raportate peste 2.000 de cazuri noi în statul nordic cu 5,8 milioane de locuitori, unde 36 de persoane sunt internate la terapie intensivă.

„Putem trăi cu permisul de sănătate”

Permisul de sănătate trebuie reintrodus, în special în baruri și restaurante și cluburi de noapte.

„Putem trăi cu permisul de sănătate. Îți dă liniște sufletească atunci când mergi la film sau la concert”, spune premierul. Reintroducerea lui va face viața de zi cu zi „mai dificilă pentru cei care nu sunt vaccinați”. Așa cred că ar trebui să fie”, a spus ea.

Danemarca a retras permisul de sănătate pe 10 septembrie, într-o perioadă în care numărul cazurilor noi era de patru ori mai mic decât cel de acum.

85,9% dintre danezii cu vârsta peste 12 ani au primit două doze de vaccin.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook