Danemarca deschide granițele pentru îndrăgostiții separați de criza Covid-19

Danemarca deschide granițele pentru îndrăgostiții separați de criza Covid-19

Separate de granițe, îndepărtate de coronavirus, mii de cupluri europene se vor putea reîntâlni începând cu această săptămână. Danemarca și-a redeschis luni granițele pentru mai multe categorii de persoane. Printre ei, îndrăgostiții al căror partener se află în țară, relatează BBC.

Măsura îi privește pe rezidenții țărilor nordice (Finlanda, Islanda, Norvegia, Suedia) sau Germania. Ca să intre în Danemarca aceștia trebuie să demonstreze autenticitatea relației lor prin fotografii, SMS-uri sau e-mailuri, a spus executivul danez. De asemenea, trebuie să precizeze numele și datele de contact ale persoanei pe care vor să o întâlneasca.

Ministrul Justiției, Nick Hækkerup, a spus pentru un post de televiziune local că regula va fi implementată curând și că o declarație pe proprie raspundere va fi suficientă pentru a permite îndrăgostiților să-si întâlnească persoana iubita de cealaltă parte a frontierei.

Granițe deschise și pentru cei care dețin locuințe de vacanță

De asemenea, trebuie menționat că o simplă poveste de dragoste nu poate justifica trecerea frontierei: în conformitate cu autoritățile locale, relația dintre rezidentul danez și partenerul său trebuie să dureze de cel puțin șase luni și sa fi fost obiectul unor întâlniri fizice, nu doar online sau prin telefon.

Alte categorii de persoane pot profita de relaxarea regulilor intrata în vigoare luni, cum ar fi lucrătorii, membrii familiilor separate de epidemie sau cei care au locuințe secundare din Danemarca. Din nou, excepțiile se aplică cetățenilor germani și nord-europeni.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook