„Dacă vrei să fii responsabil de moartea unei persoane dragi, organizează petrecerea de Crăciun”, spune Frédérique Jacobs, medic infecționist

„Dacă vrei să fii responsabil de moartea unei persoane dragi, organizează petrecerea de Crăciun”, spune Frédérique Jacobs, medic infecționist

Medicul Frédérique Jacobs s-a opus în mod clar relaxării măsurilor sanitare pentru sărbătorile de la sfârșitul anului: „Sunteți înăuntru, într-un moment de sărbătoare, veți avea contact timp de câteva ore, veți bea, mânca, săruta, cânta… Toate condițiile pentru a favoriza transmiterea semnificativă a virusului”, avertizează ea.

Expertul medical atrage atenția asupra prezenței problematice a trei sau mai multe generații în jurul mesei, a bunicilor, părinților și copiilor, un risc supliment de contaminare.

„Nu te invităm pentru că te iubim”

„Oricine este în plus față de cei cu care te întâlnești de obicei reprezintă un risc”, explică Frédérique Jacobs. „Cel mai bun mod de a-ți arăta dragostea față de membrii familiei tale este să spui:„ Nu veniți, nu vă invităm pentru că vă iubim”.

Metoda de izolare din Canada

Despre metoda „canadiană”, care constă în a te izola înainte și după Crăciun, pentru a te asigura că ai o stare bună de sănătate în timpul sărbătorilor de familie, Jacobs consideră că este „posibilă”, dar se îndoiește că poate fi implementată: „Ar trebui să te izolezi și nu ai contact cu nimeni timp de 15 zile… În teorie ar putea funcționa, dar nu știu dacă o societate poate funcționa astfel”, recunoaște ea.

Responsabilitate grea

Potrivit lui Martin Buxant, redactor-șef al LN24, Frédérique Jacobs a mers mult mai departe de atât: „Dacă vrei să-ți asumi responsabilitatea pentru moartea unei persoane dragi, organizează petreceri de Crăciun”, citeaza el pe Twitter, fără alte detalii.

Sursa: 7sur7

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook