Cum saluți în vremea pandemiei. Cinci forme de salut fără contact fizic

Cum saluți în vremea pandemiei. Cinci forme de salut fără contact fizic

Strânsul mâinii sau sărutul pe obraz sunt aproape interzise în plină pandemie. La nivelul întregii lumi oamenii au reinventat modul în care se salută cu apropiații pentru a se asigura că nu răspândesc coronavirusul. Semnul păcii sau salutul Vulcan din Star Trek te pot ajuta să rămâi politicos în aceste vremuri.

Coronavirusul ne-a făcut pe toți să fim mai atenți la gesturile pe care le facem. Am învățat să ne spălăm mai des și mai riguros pe mâini, să nu ne atingem fața, nasul sau gura dacă nu avem mâinile igienizate și ne-a făcut să evităm contactul fizic inutil cu alți oameni.

Iată că și formele de salut s-au schimbat complet. Gata cu strânsul mâinilor sau cu sărutul pe obraz. Dar cum rămânem prietenoși și politicoși în vremea pandemiei de coronavirus?

Fă cu mâna prietenilor sau apropiaților

Cine zice că trebuie să faci cu mâna doar dacă cineva este departe de tine? Poți face același gest și dacă persoana e la un metru distanță de tine.

Fă salutul Vulcan

Dacă ești fan Star Trek, iată că poți face acest salut, nu doar în glumă, ci cât se poate de serios. Ai putea să surprinzi pe cineva cu asta și chiar să stârnești niște zâmbete.

Fă semnul păcii

Iată o formă de salut pe care o recunoaște întreaga planetă. Folosește-o cu încredere și cu siguranță ceilalți se vor prinde că ai cele mai bune intenții.

Ridică șapca sau pălăria

E un gest politicos și e cât se poate de elegant. Undem ai pui că te scapă de orice contact fizic.

Bate un high five la distanță

Și dacă tot trebuie să ajungi pe la birou, poți menține în continuare interacțiunea prietenească cu colegii și puteți da din când în când un high five la distanță.

Regula e simplă. Chiar dacă menții distanța, ține-ți prietenii aproape și moralul sus.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook