Cum să pierzi 220 de milioane de dolari în Bitcoin. A uitat parola, mai are doar două încercări și „devine disperat”

Cum să pierzi 220 de milioane de dolari în Bitcoin. A uitat parola, mai are doar două încercări și „devine disperat”

Dacă s-ar face un concurs despre cum să pierzi o avere de sute de milioane de dolari, programatorul Stefan Thomas s-ar bate cu succes la un loc pe podium. Neamțul care locuiește în San Francisco are 7.002 de criptomonede Bitcoin, în valoare de 220 de milioane de dolari, blocate într-un portofel electronic.

Criptomonedele sunt blocate într-un hard drive IronKey, care are rolul de a le ține în siguranță. Singura problemă este că proprietarul nu-și poate aminti parola și mai are doar două încercări. A introdus deja opt parole greșite, scrie New York Times.

Prețul Bitcoin a început deja să scadă față de săptămâna trecută, când a depășit pragul de 40.000 de dolari, un record. Ar fi fost un moment bun pentru Thomas să tranzacționeze, dar parola îl împiedică. A pierdut acum câțiva ani hârtia pe care a scris-o.

„Stau în pat şi mă gândesc la asta. Apoi mă duc la computer cu o nouă strategie şi nu funcţionează, aşa că devin din nou disperat”, spune el.

Și nu este singurul. Dintre cele 18,5 milioane de criptomonede existente, aproximativ 20% sunt blocate în portofele electronice la care proprietarii nu mai au acces. Suma totală care a devenit indisponibilă este de aproximativ 140 de miliarde de dolari.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook